01.02.11

IPv6 coming up!

Що далі в ліс то більше дров,це стосується всього,навіть айпі-адрес 4 версії,практично не залишились вільних адрес.Але на порятунок їй приходить ІРv6,щоб далі реєструвати доменні імена і надавати притулок сайтав в Всесвітній Павутині.Все для вас юзери.

Звичайно довжелезні адреси це заноза в дупі,але оскільки існує чарівна паличка під назвою доменне ім*я,то це ,по суті, не змінює погоди.Початок розробки ІРv6 розпочалась з 1992 року і нарешті з 2003 роки розробники телекомунікаційних мереж почали впроваджувати шосту версію в життя.

Тепер що принесе нас ІРv6 замість ІРv4: (чесно вкрадено з http://uk.wikipedia.org/wiki/IPv6)

-Розширення адресного простору скасовує необхідність використання NAT, оскільки на кожну людину припадає близько 3*108 унікальних адрес. Принцип призначення хосту IPv6 адреси є ієрархічним. Мінімальний розмір підмережі - /64 (264). Молодша частина адреси (64 біти) використовується як унікальний ідентифікатор користувача, наступна частина визначає підмережу всередині оператора зв'язку, далі йде ідентифікатор самого оператора. Такий підхід значно спрощує маршрутизацію.

-З IPv6 видалено кілька функцій, що ускладнюють роботу маршрутизаторів:
Маршрутизатори більше не розбивають (фрагментують) пакет на частини (розбиття пакета можливо тільки на боці передавача). Відповідно, оптимальний MTU має визначатися за допомогою Path MTU discovery. Для покращення роботи протоколів, що потребують низького рівня втрати пакетів, мінімальний MTU збільшений до 1280 байт. Інформація про фрагментацію пакетів перенесена з основного заголовку в розширені;
Зникла контрольна сума. Оскільки канальні (Ethernet) та транспортні (TCP) протоколи також перевіряють коректність пакета, контрольна сума на рівні IP вважається зайвою. Крім того, кожен маршрутизатор зменшує hop limit на одиницю, що призводить до потреби у перерахуванні суми в IPv4.

-Незважаючи на суттєве збільшення розміру адреси IPv6, завдяки цим покращенням основний заголовок пакета збільшився лише у 2 рази: з 20 до 40 байт.

-В надшвидкосних мережах можлива підтримка надвеликих пакетів (джамбограм) — до 4 гігабайт;

-З'явились відмітки потоків та класи трафіка;

-З'явилась багатоадресна передача;

-Протокол IPsec з рекомендованого перетворився на обов'язковий.

Немає коментарів:

Дописати коментар